Dags att skapa en inbjudande uteservering!
Vi hjälper dig från planering till premiär.
Nu är det hög tid att flytta uppmärksamheten till utsidan. Det måste inte vara storslaget och tidsödande, men det lönar sig att få till rätt flöde, funktioner och en iögonfallande inredning som lockar gästerna.
Vi hjälper dig med idéer, möbler, belysning, växter, värme och det där ”piffet”, som är så viktigt för upplevelsen. Kanske behöver dina planteringar få nytt liv efter vintern?
Låt uteserveringen blir en naturlig förlängning av din restaurang.
Vad behöver du för att skapa en trivsam uteservering?
- Kreativa, nya idéer
- Råd kring regler
- Ritningar
- Hitta rätt stil/känsla
- Inredning; möbler, belysning, växter etc.
- 3D visualisering
- Tillverkningsritningar
- Inköp av inredning
- Plantering av växter
- Styling / Iordningsställande på plats
Frågor och svar om byggnation av uteservering
Sommarsäsongen för uteserveringar är 1 april – 31 oktober.
Din uteservering ska placeras i direkt anslutning till eller nära din lokal, som en fristående enhet eller foodtruck. Storleken ska följa lokalens innermått. Blomlådor och menyskyltar får inte placeras utanför den ytan som godkänts i polistillstånd och eventuellt bygglov.
Reglerna skiljer sig från kommun till kommun, plats m m, så du behöver kontrollera vad som gäller för just din verksamhet.
Det är viktigt att ta hänsyn till personer med nedsatt syn eller rörelseförmåga, gående med barnvagn, rullator m m. Grundregeln för uteservering under sommarsäsongen är att det bör finnas en minst 2 meter bred gångbana, fri från hinder mellan uteservering och körbana.