Restaurang och storkök

Köksprojektering

Bygglovshandlingar

Serveringstillstånd

Tillgänglighetsanpassning

Feskekörka
– storköksprojektering

1874 stod fiskhallen i Göteborg klar. Dess gotiska utseende gjorde att göteborgarna raskt döpte om den till Feskekôrka. Sedan dess har den rustats upp några gånger och nu är det dags igen. Den här gången kommer Feskekörkan få fler restauranger och uteserveringar. Fokus ska naturligtvis fortsättningsvis vara fisk och skaldjur.

Lokalito har uppdraget att ansvara för storköksprojekteringen. Ett lite klurigt arbete med hyresgästanpassningar, optimering av ytor, flöde och teknisk samordning med tanke på byggnaden, även om vi är vana vid saluhallar. Med varsam hand arbetar vi fram layouter, utrustningslistor, bygghandlingar och förfrågningsunderlag.

Feskekôrkans ägare och förvaltare är Higab.

”Det finns mycket att ta hänsyn till då Feskekôrka är byggnadsminne och har höga kulturvärden som ska bevaras. Samverkan mellan hyresgästerna är också en viktig pusselbit.Vissa delar kan kräva speciallösningar, det gäller att hitta en modell som kan fungera för både huset och de som ska bedriva verksamheten, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.

Feskekôrka nya handels- och mötesplats beräknas öppna igen 2022–2023.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi sitter ovanför Klippans Konstcafé med en härlig utsikt över Göteborgs hamninlopp. Välkommen upp för att diskutera ditt nästa projekt.

Lokalito AB
Banehagsgatan 15
414 51 Göteborg
Sweden