Dags att bygga uteservering?
Vi hjälper dig från bygglov till premiär
Nu är det hög tid att skapa en intresseväckande uteservering. Det måste inte vara dyrt och storslaget, men det lönar sig att få till rätt flöde, funktioner och en iögonfallande inredning som lockar gäster.
Vi hjälper dig med regler, planlösning, inredning, tillverkningsritningar, inköp och styling på plats. Låt uteserveringen blir en naturlig förlängning av din restaurang. Välj de delar du önskar, vi utgår alltid från dina behov och mål.
Vad behöver du för att skapa en trivsam uteservering?
- Uppmätning
- Råd kring regler
- Bygglovshandlingar
- Planritning
- Stil, känsla
- Inredningval; möbler, belysning, växter etc.
- 3D visualisering
- Tillverkningsritningar
- Inköp av inredning
- Iordningsställande på plats




Frågor och svar om byggnation av uteservering
Sommarsäsongen för uteserveringar är 1 april – 31 oktober.
Din uteservering ska placeras i direkt anslutning till eller nära din lokal, som en fristående enhet eller foodtruck. Storleken ska vara proportionerlig i förhållande till din lokal. Blomlådor och menyskyltar får inte placeras utanför den ytan som godkänts i polistillstånd och eventuellt bygglov.
Reglerna skiljer sig från kommun till kommun, plats m m, så du behöver kontrollera vad som gäller för just din verksamhet.
Det är viktigt att ta hänsyn till personer med nedsatt syn eller rörelseförmåga, gående med barnvagn, rullator m m. Grundregeln för uteservering under sommarsäsongen är att det bör finnas en minst 2 meter bred gångbana, fri från hinder mellan uteservering och körbana.







