Barino café

Barino Café Arlanda

I samarbete med SSP (Scandinavian Service Partner) har vi tagit fram den vinnande inredningskonceptet för Barino café på Arlanda flygplats.

Njut av en varm smörgås, en sallad, smörgåsar eller annat gott i den unika miljön i SkyCity.

Barino erbjuder en välbehövlig oas där du kan koppla av innan resan. Här levereras alltid en högkvalitativ kaffe- och matupplevelse, oavsett om du väljer att äta på plats eller att köpa med dig som take away.

Borås Djurpark

Borås Djurpark
– Savannrestaurangen

I Borås Djurpark finns ca 400 djur som representerar 45 olika arter. Här får människorna en unik möjlighet att uppleva framförallt afrikanska och nordiska djur i natur. Nu drar snart den nya säsongen igång i den nya restaurangen. Lokalito har haft totalansvar för inredningskonceptet. Från köksprojektering och 3D-visualiseringar  till inredning, identitet,  projektledning, inköp och styling.

Eatery

Eatery – nytt inredningskoncept på Arlanda flyplass

Eatery är ett av flera vinnande inredningskoncept som vi tagit fram i samarbete med SSP (Scandinavian Service Partner) på Arlanda flygplats.

Ett avslappnat matkoncept i familjestil. Här kan ni njuta av en rolig och lekfull restaurang som är öppen dygnet runt alla dagar.

 Kika in

Prokab redovisningsbyrå

Prokab redovisningsbyrå  
– inredning kontor

Prokab redovisningsbyrå behövde en ansiktslyftning. 

Med en ny plan, inredning och en blandad sittning av soffor, fåtöljer och barsittningar blev resultatet varmare, mer levande och öppet.

Lokalito hjälpte till med 

• möbleringsplan 

• val av ytskikt, möbler, belysning, gardiner, konstväxter och dekoration

• inköp 

• projekledning hantverkare (elektriker, målare, gardinuppsättning)

• styling

FÖRE
NY PLAN
EFTER

Cornelius

Nytt inredningskoncept på Arlanda Airport – Cornelius Coffee

Tillsammans med SSP (Scandinavian Service Partner) har vi utformat nya restaurangkoncept på flygplatser.
Ett av dem är Cornelius Coffee, som hyllar det lokala och hantverket. En kaffebar anpassad för reserelaterade miljöer, där kraven på tydlighet och snabb service är viktigt för gästerna. Här kan resenären avnjuta baristakaffe, läckra bakverk och en mängd måltider.

Cornelius Coffee inkluderar även en shop in shop med konceptet Kiosk där resenären själv kan betala för sina produkter i självbetjäningskassor. 

Cornelius Coffee är ett av våra vinnande inredningskoncept på Arlanda, Landvetter och Luleå Airport. Nu står det klart och har öppnat på Arlanda och Luleå. Kiosk kommer även att öppna på landside i Luleå. På Landvetter har bygget precis startat.

Upstair & Bar

Upstairs & Bar – inredningskoncept

I samarbete med SSP (Scandinavian Service Partner) har vi tagit fram det vinnande inredningskonceptet  Upstairs & Bar på Arlanda flygplats.

Välkommen en trappa upp till Upstairs & Bar för frukost, lunch, middag kaffe, hamburgare eller svenska klassiker. 

 Läs mer

Coop

Coop Uddevalla - inredningskoncept

I januari 2020 slog Stora Coop upp portarna till en helt nybyggd butik i Uddevalla. Det första kunderna möts av är restaurangen med en 40 meter lång delikatessdisk.

Lokalito fick totaluppdrag för storköksprojektering samt inredningskoncept.  Vi valde att låta Coops tre ledord; matglädje, hållbart och prisvärt genomsyra projektets alla delar. Från möbleringsplan och materialval till inredning, identitet och styling. 

Umeå Airport

UME Fika & Bar – Umeå Airport

Lokalito fick i uppdrag av SSP (Scandinavian Service Partner) att modernisera Umeå airports café.

Målet var att förbättra flöden och funktioner, ge plats åt olika typer av resenärer och att skapa en lugn oas i den stimmiga flygplatsmiljön.

Resultatet blev UME Fika & Bar där fik, bar och butik ryms och erbjuder allt från mat och dryck till varor inför flygresan.

Umeå kallas ju björkarnas stad och här står naturen i centrum. Vi bjöd därför in den svenska naturen i såväl material- som kulörval och dekorationer. Här får resenärerna en bekväm och avkopplande stund före avgång i en miljö anpassad för både arbete och barhäng.

Väderbiten grå träpanel klär väggarna bakom de platsbyggda sofforna.

Saluhall

Saluhallar – storköksprojektering

Lokalito har genom åren haft det stora nöjet att vara ansvarig storkökskonsult för flera saluhallar. Exempel på detta är:

• Stora Saluhallen i Göteborg
Kville Saluhall på Hisingen i Göteborg
• Malmö Saluhall 

Gemensamt med dessa är utmaningen att tillgodose ett stort antal verksamheter med olika förutsättningar och utbud som skall samsas inom en och samma yta. Oftast bestående av små enheter där många funktioner skall få plats.

Här har vi jobbat fram handlingar som säkerställer dels de krav som livsmedelsförsäljning och tillverkning har, dels underlag för övriga projektörer såsom VS, V och EL.

Det roligaste med dessa projekt är att få vara med och skapa en helhet där både kundupplevelsen och verksamheten kräver stor omsorg i arbetet med både detaljer och optimering av ytor.

Cinco

Restaurang/nattklubb Umeå – Inredningskoncept

Ett stort och kreativt projekt i norra Sveriges metropol, Umeå. Restaurang och nattklubb med kapacitet för hela 1000 personer.

Vårt uppdrag var att skapa en restaurang och nattklubb med sharing-tema, där du kliver in i olika världar i olika rum.

– Vi ville göra något helt annat. Umeå har tillräckligt av hamburgermat och mörka, murriga lokaler. Vi behöver färg och ljus för att ta oss igenom sex månader vinter här uppe, säger Peter Sjöström, delägare i Cinco.

Lokalito hade totalansvar för inredningskonceptet.
Från idé, moodboard och planlösning till val av inredning, grafisk identitet, tillverkningsritningar, materialspecifikationer och slutligen all styling på plats. 

– Lokalito träffade rätt från start till mål! Deras breda kunnande och engagemang genomsyrade hela projektet, avslutar Peter.