Saluhall

Saluhallar – storköksprojektering

Lokalito har genom åren haft det stora nöjet att vara ansvarig storkökskonsult för flera saluhallar. Exempel på detta är:

• Stora Saluhallen i Göteborg
Kville Saluhall på Hisingen i Göteborg
• Malmö Saluhall 

Gemensamt med dessa är utmaningen att tillgodose ett stort antal verksamheter med olika förutsättningar och utbud som skall samsas inom en och samma yta. Oftast bestående av små enheter där många funktioner skall få plats.

Här har vi jobbat fram handlingar som säkerställer dels de krav som livsmedelsförsäljning och tillverkning har, dels underlag för övriga projektörer såsom VS, V och EL.

Det roligaste med dessa projekt är att få vara med och skapa en helhet där både kundupplevelsen och verksamheten kräver stor omsorg i arbetet med både detaljer och optimering av ytor.

Cinco

Restaurang/nattklubb Umeå – Inredningskoncept

Ett stort och kreativt projekt i norra Sveriges metropol, Umeå. Restaurang och nattklubb med kapacitet för hela 1000 personer.

Vårt uppdrag var att skapa en restaurang och nattklubb med sharing-tema, där du kliver in i olika världar i olika rum.

– Vi ville göra något helt annat. Umeå har tillräckligt av hamburgermat och mörka, murriga lokaler. Vi behöver färg och ljus för att ta oss igenom sex månader vinter här uppe, säger Peter Sjöström, delägare i Cinco.

Lokalito hade totalansvar för inredningskonceptet.
Från idé, moodboard och planlösning till val av inredning, grafisk identitet, tillverkningsritningar, materialspecifikationer och slutligen all styling på plats. 

– Lokalito träffade rätt från start till mål! Deras breda kunnande och engagemang genomsyrade hela projektet, avslutar Peter.

Coop

Coop Uddevalla - inredningskoncept

I januari 2020 slog Stora Coop upp portarna till en helt nybyggd butik i Uddevalla. Det första kunderna möts av är restaurangen med en 40 meter lång delikatessdisk.

Lokalito fick totaluppdrag för storköksprojektering samt inredningskoncept.  Vi valde att låta Coops tre ledord; matglädje, hållbart och prisvärt genomsyra projektets alla delar. Från möbleringsplan och materialval till inredning, identitet och styling. 

Borås Djurpark

Borås Djurpark
– Savannrestaurangen

I Borås Djurpark finns ca 400 djur som representerar 45 olika arter. Här får människorna en unik möjlighet att uppleva framförallt afrikanska och nordiska djur i natur. Nu drar snart den nya säsongen igång i den nya restaurangen. Lokalito har haft totalansvar för inredningskonceptet. Från köksprojektering,  visualiseringar och tillverkningsritningar till inredning, identitet,  projektledning, inköp och styling.

Nu fortsätter vårt arbete med nya spännande projekt.

Umeå Airport

UME Fika & Bar – Umeå Airport

Lokalito fick i uppdrag av SSP (Scandinavian Service Partner) att modernisera Umeå airports café.

Målet var att förbättra flöden och funktioner, ge plats åt olika typer av resenärer och att skapa en lugn oas i den stimmiga flygplatsmiljön.

Resultatet blev UME Fika & Bar där fik, bar och butik ryms och erbjuder allt från mat och dryck till varor inför flygresan.

Umeå kallas ju björkarnas stad och här står naturen i centrum. Vi bjöd därför in den svenska naturen i såväl material- som kulörval och dekorationer. Här får resenärerna en bekväm och avkopplande stund före avgång i en miljö anpassad för både arbete och barhäng.

Väderbiten grå träpanel klär väggarna bakom de platsbyggda sofforna.

Restaurante Buon Cibo

Buon Cibo – upplev hela Italien på ett bräde

Rustik italiensk pizza gräddad i het stenugn eller pasta med gorgonzola, zucchini, lök, chili & portobello.

Buon Cibo hämtar den genuina matkulturen från Italien och sammanför den med en stolt svensk råvarumedvetenhet.

Shikri kom först till oss för att få hjälp med en presentation som kunde förmedla deras restaurangvision för fastighetsägare. De fick sin lokal på Grafiska vägen i Göteborg och kunde då gå vidare med att skapa den familjära, italienska känslan i allt från planlösning och möbleringsplan till material, detaljer, inredning och grafisk identitet.

Sittningen är varierad för att passa alla menyer och tider på dygnet. Allt från större bord till barhäng och mindre mjuka grupper. 

Sjöporten

Restaurang Sjöporten – inredningskoncept

På Café Villan har du första parkett ut mot hamnen. Byggnaden uppfördes 1916 och var fram till 1940- talet varvets gamla huvudkontor. Idag är byggnaden förklarad som byggnadsminne.

2019 ville restaurangen gå från att servera lunch till att bli en kvarterskrog där man kan äta och dricka gott i en skön atmosfär med trubadur och quis-kvällar. Lokalito fick uppdraget att skapa Sjöportens nya inredningskoncept. Från ny layout och möbleringsplan till inredning, identitet och styling.

Feskekörka

Feskekörka
– storköksprojektering

1874 stod fiskhallen i Göteborg klar. Dess gotiska utseende gjorde att göteborgarna raskt döpte om den till Feskekôrka. Sedan dess har den rustats upp några gånger och nu är det dags igen. Den här gången kommer Feskekörkan få fler restauranger och uteserveringar. Fokus ska naturligtvis fortsättningsvis vara fisk och skaldjur.

Lokalito har uppdraget att ansvara för storköksprojekteringen. Ett lite klurigt arbete med hyresgästanpassningar, optimering av ytor, flöde och teknisk samordning med tanke på byggnaden, även om vi är vana vid saluhallar. Med varsam hand arbetar vi fram layouter, utrustningslistor, bygghandlingar och förfrågningsunderlag.

Feskekôrkans ägare och förvaltare är Higab.

”Det finns mycket att ta hänsyn till då Feskekôrka är byggnadsminne och har höga kulturvärden som ska bevaras. Samverkan mellan hyresgästerna är också en viktig pusselbit.Vissa delar kan kräva speciallösningar, det gäller att hitta en modell som kan fungera för både huset och de som ska bedriva verksamheten, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.

Feskekôrka nya handels- och mötesplats beräknas öppna igen 2022–2023.

Barino

Arlanda Barino – inredningskoncept

I samarbete med SSP (Scandinavian Service Partner) skapade vi Barino – ett nytt italienskt café- och barkoncept, specifikt framtaget för flygplatsen. Restaurangen blev snabbt populär och bjöd på äkta italienska matupplevelser såsom pizzor med chèvre och honung, italienska tapas och klassiska desserter som Tiramisù.